Gostovanje Prasicek.si pod drobnogledom

Ponudnik gostovanja in domen Prasicek.si je na slovenskem trgu prisoten že od leta 2010. Hiter pregled spletnih forumov in družbenih omrežij nam da vedeti, da gre za podjetje, ki se vedno po najboljših močeh potrudi za zadovoljstvo svojih naročnikov.

Sodobna strežniška oprema, ki zagotavlja zanesljivo, varno in hitro delujoče spletno gostovanje, predstavlja le enega izmed razlogov, zakaj se vse več ljudi odloča za storitve ponudnika Prasicek.si. Seveda pri odločitvi prav tako pomembno vlogo igrajo cene, ki so pri Prašičku prijazne tudi do tanjših denarnic.

Pod drobnogled smo vzeli ponudnika spletnega gostovanja Prasicek.si. Več o odličnosti in glavnih prednostih njegovih storitev si preberite v nadaljevanju.

Spletno gostovanje z nadzorno ploščo cPanel

Prasicek.si ponuja deljeno gostovanje, kar pomeni, da na enem strežniku gostuje več naročnikov. Gre za najcenejšo obliko spletnega gostovanja, ki je daleč najprimernejša za večino naročnikov. Paketi posameznih naročnikov so programsko ločeni, zato obremenitev enega paketa ne vpliva na kakovost storitve drugega naročnika.

Prasicek.si

Deljeno spletno gostovanje je primerno tako za gostovanje spletnih strani kot spletnih trgovin, kar zagotavlja sodobna oprema z zmogljivimi 32-jedrnimi procesorji in hitrimi SSD enotami. Lahko ste prepričani, da bo na strežnikih ponudnika Prasicek.si vaša spletna stran delovala hitro, varno in brez izpadov.

Zakaj se odločiti ravno za spletno gostovanje Prasicek.si? Naj vam naštejemo kar deset razlogov.

1. Zmogljiva strojna oprema

Ponudnik uporablja sodobno strežniško opremo proizvajalca DELL. V strežnike so vgrajene SSD diskovne enote, ki omogočajo še hitrejše delovanje spletnih strani. Vsi podatki o strojni opremi so jasno predstavljeni na spletni strani Prasicek.si, kar je eden izmed znakov, da gre za opremo visoke kakovosti.

Ponudniki, ki podatke o svojih strežnikih skrivajo, zagotovo ne uporabljajo najnovejših tehnologij, zato tudi storitev gostovanja ne more biti na najvišjem nivoju.

2. Nadzorna plošča cPanel

V nadzorni plošči naročniki na paket gostovanja prenašajo datoteke in mape, ustvarjajo e-poštne predale, si namestijo SSL certifikat, dostopajo do varnostnih kopij, pregledujejo statistiko obiskanosti svojih spletnih strani in še marsikaj drugega.

Nadzorna plošča cPanel

Nadzorna plošča cPanel je izjemno funkcionalna in enostavna za uporabo.

Nadzorna plošča cPanel velja za daleč najbolj priljubljeno, enostavno za uporabo in izjemno funkcionalno. V njej si npr. lahko z le nekaj kliki namestite WordPress ali katerega izmed številnih drugih popularnih spletnih sistemov.

3. Najnovejša PHP različica

PHP je programski jezik, v katerem je spisanih zelo veliko spletnih sistemov, med drugimi tudi WordPress. Programski jezik se ves čas posodablja, nadgrajuje in izpopolnjuje, zato ni vseeno, katero PHP različico uporabljate za poganjanje svoje spletne strani.

Pri Prašičku lahko v nadzorni plošči cPanel izberete tako starejšo kot tudi najnovejšo PHP različico. Svetujemo uporabo slednje, saj bo vaša stran delovala hitreje, poleg tega pa bo izboljšana tudi varnost.

4. Brezplačen SSL certifikat

Z namestitvijo SSL certifikata dosežete, da se celoten pretok podatkov med vašo spletno stranjo in njenimi obiskovalci odvija prek zavarovanega HTTPS protokola. Namestitev SSL certifikata ima tudi druge prednosti – obiskovalci spletni strani bolj zaupajo, v Googlu se zavarovana stran uvršča višje, spletni brskalniki obiskovalcem ne prikazujejo opozorila »Not secure« in podobno.

HTTPS povezava

Po namestitvi SSL certifikata je spletna dostopna na https:// povezavi.

Pri Prašičku si v nadzorni plošči cPanel lahko z le nekaj kliki namestite brezplačen SSL certifikat izdajatelja Let’s Encrypt. Če se vaša spletna stran še vedno nahaja na nezavarovani http:// povezavi, čim prej poskrbite za namestitev SSL certifikata.

5. Spletni protokol HTTP/2

Marsikateri ponudnik spletnega gostovanja še ne podpira protokola HTTP/2, ki je naslednik precej počasnejšega protokola HTTP/1.1. To je zelo pomembna prednost, saj hitrost delovanja spletne strani v veliki meri vpliva na uporabniško izkušnjo. Boljša kot bo uporabniška izkušnja na vaši strani, več povpraševanj in spletnih naročil lahko pričakujete.

Da bo vaša spletna stran delovala prek hitrega protokola HTTP/2, si morate najprej namestiti SSL certifikat. Pri Prašičku si lahko namestite kar prej omenjeni brezplačni certifikat, lahko pa se odločite tudi za plačljiv SSL certifikat izdajatelja Comodo.

6. Možnost uporabe SSH

SSH (Secure Shell) je programski paket, ki omogoča varno sistemsko administracijo in prenos datotek prek omrežij. Pravzaprav gre za ukazno vrstico, v kateri lahko s tekstovnimi ukazi vršite različne aktivnosti na zakupljenem paketu gostovanja.

SSH protokol - Secure Shell

Naprednim uporabnikom bo prišla prav uporaba SSH ukazne vrstice.

Uporaba SSH ukazne vrstice je namenjena naprednejšim uporabnikom, ki si s SSH ukazi želijo olajšati in pohitriti nekatere procese. Marsikateri naročnik si spletnega gostovanja brez možnosti izvajanja SSH ukazov sploh ne more predstavljati.

7. Poceni spletno gostovanje

Nedvomno eden izmed glavnih razlogov, zakaj je ponudnik spletnega gostovanja Prasicek.si v Sloveniji tako priljubljen, je povezan s cenami paketov gostovanja.

Ponudnik ima pripravljenih pet cenovno ugodnih paketov: Začetni je primeren za začetnike, paketa Osnovni in Napredni za veliko večino naročnikov, Profesionalni in Poslovni pa za najzahtevnejše uporabnike ter večja podjetja in agencije.

Po ugodnih cenah so na voljo tudi reseller paketi.

8. Partnerski program

Ceno za podaljšanje paketa gostovanja si lahko še dodatno znižate, in sicer tako, da se registrirate v Prašičkov partnerski program. Prejeli boste unikatno povezavo, prek katere boste spletno gostovanje lahko priporočali drugim.

Partnerski program

Priporočajte gostovanje Prasicek.si in zaslužite s partnerskim programom.

Vsak, ki bo paket gostovanja naročil prek vaše povezave, vam bo zagotovil partnersko provizijo v višini 25 % od vrednosti naročila. Zaslužene provizije vam ponudnik lahko izplača, lahko pa jih koristite za nakup novih ali podaljšanje že naročenih storitev.

9. Vrhunska podpora naročnikom

Prasicek.si velja za izjemno prijaznega ponudnika, ki vsakemu naročniku z veseljem priskoči na pomoč. Podpora je dostopna 24 ur na dan, vse dni v letu. Poleg strokovnosti in prijaznosti ekipo odlikuje tudi neverjetna odzivnost.

Ne verjamete? Pred zakupom spletnega gostovanja jim pošljite e-sporočilo in se o ustrežljivosti in hitrosti odgovora prepričajte sami. Seveda pa jih lahko tudi pokličete in na ta način preverite njihovo prijaznost.

10. Brezplačen prenos spletne strani

Če spletno stran gostujete pri drugem ponudniku, vendar bi jo zaradi vseh predstavljenih prednosti raje prenesli k Prašičku, to le javite njihovi ekipi. Vaša stran bo po vsej verjetnosti prenesena še isti dan, poleg tega bo prenos izveden brezplačno. Med samim prenosom ne bo prišlo do izpada strani, zato ste lahko brez skrbi, da bo vaša spletna stran ves čas na voljo.

Ne glede na to, ali boste svojo prvo spletno stran šele postavili ali pa jo že imate, vendar s trenutnim ponudnikom gostovanja niste zadovoljni, boste s storitvijo gostovanja Prasicek.si zagotovo več kot zadovoljni!

Deli prispevek z drugimi.

Comments are closed.