Nasveti za izbiro domene in spletnega gostovanja

Čeprav smo že kar dobro zakorakali v leto 2017, veliko podjetij še vedno ni prisotnih na spletu. Lastniki nekaterih izmed njih se zavedajo, da s tem ogromno zamujajo, vendar enostavno ne najdejo časa, da bi na tem področju kaj naredili. Spet drugi pa vztrajajo pri starih navadah in se spleta na široko izogibajo. Vsem je skupno naslednje: nimajo spletne strani, kjer bi v najboljši luči predstavili svoje podjetje in ponudbo približali množicam potencialnih strank.

Če ste se znašli v eni izmed zgornjih skupin, vam v vaše dobro svetujemo, da se čim hitreje odločite za postavitev spletne strani. Tudi vsi tisti, ki se imate namen lotiti kakršnega koli posla, pričnite o tem razmišljati dovolj zgodaj. O registraciji domene vsekakor še pred ustanovitvijo podjetja, pa tudi z izbiro ponudnika spletnega gostovanja ne odlašajte predolgo. Izbira ustrezne domene je za dober začetek posla bistvena, na uspešnost poslovnih rezultatov pa vpliva tudi spletno gostovanje.

Strokovnjaki podjetja NEOSERV, v katerem že 14 let delujejo na področju registracije domen in prodaje spletnega gostovanja, so posebej za naš blog pripravili nekaj zelo koristnih nasvetov glede izbire domene in spletnega gostovanja. Naj se vaša spletna pot prične kar se da uspešno!

Vse, kar morate kot podjetnik vedeti o registraciji domene

Nasveti za izbiro domene Na samem začetku obstoja podjetja predstavlja izbira domene eno izmed najpomembnejših odločitev. Pravzaprav je o domeni potrebno pričeti razmišljati že prej. Pri NEOSERV vsem (bodočim) podjetnikom, ki še niste prisotni na spletu, glede izbire ustrezne domene svetujejo naslednje:

 1. Ime domene izberite še pred ustanovitvijo podjetja. Na ta način boste lahko registrirali domeno, ki bo skladna z imenom vašega podjetja. Ime bo tako najhitreje postalo prepoznavno, s tem pa tudi vaša blagovna znamka. Izjemno pomembno je, da si ljudje lahko ime vaše domene čim hitreje zapomnijo!
 2. Registrirajte več istoimenskih domen. Ko boste preverjali prostost domen, ne pozabite preveriti, ali so imena prosta v kombinaciji z različnimi domenskimi končnicami. Zaradi varnosti pred konkurenco je namreč pametno registrirati vse priljubljene domenske končnice, med katere zagotovo sodijo .com, .net in .org, če poslujete na trgih Evrope, pa registrirajte tudi domeno .eu.
 3. Registrirajte ustrezno vrhnjo domeno. V kolikor vaša spletna stran ne bo namenjena ljudem iz ZDA, vendar ciljni publiki iz točno določene države, je najpametneje registrirati ustrezno nacionalno domeno. Za nemški trg je tako primerna registracija domene .de, za italijanski .it, za španski .es, …
 4. Registrirajte lahko zapomljivo domeno. Ko se odločate glede domene, se izogibajte dolgim imenom, ki si jih je težko zapomniti. Mnogo bolje bo, da registrirate kratko domeno (npr. do 12 znakov). Prav tako se izogibajte pomišljajem, številkam in posebnim znakom, ki niso del angleške abecede.

Ko se boste odločili za ime domene, čim hitreje registrirajte vse izbrane domene. Stvari ne odlašajte na jutri, saj se vam lahko pripeti neljubi dogodek – katero izmed domen bo pred vami registriral nekdo drug, morda celo vaša konkurenca.

Odpravite se na spletno stran registrarja, v okence vpišite želeno domeno in v košarico dodajte vse domene, ki jih želite registrirati. Oddajte še svoje podatke in zaključite naročilo. Ko bo registrar prejel plačilo, boste postali nosilec domen. V tem trenutku jih ne bo mogel registrirati nihče drug.

Odločite se za varno in hitro SSD gostovanje

Nasveti za izbiro gostovanja Spletna predstavitev temelji na treh stebrih – domeni, spletnem gostovanju in spletni strani. Domena predstavlja naslov, kjer je vaša spletna stran dostopna uporabnikom spleta, gostovanje pa pomeni prostor, kjer se vaša spletna stran (datoteke in podatkovne baze) nahaja. Brez spletnega gostovanja torej ne bo šlo.

Tudi za nekaj koristnih nasvetov glede izbire gostovanja smo se obrnili na NEOSERV, kjer svetujejo naslednje:

 1. Priskrbite si hitro gostovanje. Danes ni dovolj, da je spletno gostovanje zgolj zanesljivo in varno. Z naraščanjem uporabe mobilnih telefonov in drugih prenosnih naprav, ki omogočajo dostop do spleta, hitrost delovanja spletnih strani postaja iz dneva v dan pomembnejša. Ljudje nimajo časa, da bi se zadrževali na neodzivnih straneh. Informacije zahtevajo takoj. Veliko pove tudi raziskava največjega spletnega trgovca Amazon, kjer so ugotovili, da je hitrost nalaganja tesno povezana z obsegom prodaje – vsakih dodatnih 100 ms prodajo zmanjša za 1 %. V podjetju NEOSERV za bliskovito hitro gostovanje skrbijo s sodobnimi strežniki z vgrajeno SSD tehnologijo, hkrati pa pazijo tudi na to, da njihovi strežniki nikoli niso prenasičeni.
 2. Preizkusite odzivnost tehnične službe. Pri spletnih storitvah, kot sta domena in gostovanje, je vloga tehnične službe izjemna. Ko gre karkoli narobe in spletna stran ne deluje, je vredno zlata, da se podjetnik lahko kar se da hitro obrne na osebo, ki mu bo pomagala odpraviti nastalo težavo ali spletno stran povrnila v prejšnje (delujoče) stanje. Preden se odločite za ponudnika gostovanja, se vsekakor prepričajte o njegovi odzivnosti, strokovnosti in prijaznosti.
 3. Preverite mnenja naročnikov. Če se ponudnik gostovanja oglašuje kot najboljši, najcenejši in najbolj prijazen, še ne pomeni, da to resnično drži. Poiščite čim več spletnih portalov in blogov, kjer so podane ocene ponudnikov gostovanja. Ne spreglejte tudi forumov, na katerih boste našli številna mnenja tako zadovoljnih kot nezadovoljnih naročnikov. Na koncu poiščite še Facebook strani ponudnikov spletnega gostovanja, saj je tudi tam mogoče podajati ocene, mnenja in komentarje.

Prednosti registracije domene in zakupa gostovanja pri NEOSERV

Vas je prispevek prepričal, da je končno nastopil čas, ko se boste s spletno stranjo ali spletno trgovino predstavili svetu? Ste morda med tistimi, ki zaradi tega ali onega razloga niso zadovoljni s svojim trenutnim registrarjem domen ali ponudnikom gostovanja?

NEOSERV

Pri NEOSERV trdijo, da svojih strank ne bodo razočarali. Nasprotno, prepričani so, da so vsi njihovi naročniki deležni visoko kakovostnih storitev in prijazne ter odzivne podpore. Ker je domeno in spletno gostovanje najbolje imeti »pospravljeno pod eno streho«, smo preverili, katere so bistvene prednosti, ki vam jih lahko ponudi omenjeni ponudnik.

 • Možnost registracije več kot 400 vrhnjih domen.
 • Stalno ugodne cene in redni dodatni popusti.
 • Brezplačno DNS gostovanje.
 • Izjemno hitri strežniki z vgrajenimi SSD diskovnimi enotami.
 • Skrbno pripravljeni paketi gostovanja za različne zahteve.
 • Prijazna, strokovna in hitro odzivna podpora, ki je VEDNO na voljo.
 • Bogata izbira cenovno ugodnih SSL certifikatov priznanih izdajateljev.
 • Uporaba najbolj priljubljene nadzorne plošče cPanel.
 • Možnost namestitve brezplačnega SSL certifikata Let’s Encrypt.
 • Možnost hitre namestitve številnih spletnih sistemov (npr. WordPress).
 • Brezplačen prenos spletne strani od starega ponudnika k NEOSERV.
 • Pregleden in tehnično izpopolnjen naročniški center.
 • Partnerski program za vse, ki bi radi zaslužili z oglaševanjem spletnega gostovanja.
 • Možnost plačila s Paypal, MasterCard, Viso, Bitcoini, bančnim nakazilom, …
 • Kar 45 dni garancije na zadovoljstvo.

Naj za konec zapišemo le še to, da tudi spletni portal Nasveti.net gostuje na strežniku omenjenega ponudnika. S storitvijo smo izjemno zadovoljni, posebno pohvalo pa si zasluži ekipa za pomoč naročnikom.

Deli prispevek z drugimi.

Comments are closed.