Kako se znebiti podbradka

Z vprašanjem, kako se znebiti podbradka, se sooča veliko mladih in starejših ljudi. Podbradek je kožna guba pod brado, ki je posledica čezmerne teže ali odvečne kože, ki je ostala po hujšanju, lahko pa preprosto znak staranja in manj elastične kože. Podbradek se lahko pojavi tudi zaradi genske zasnove. Ljudje smo si pač različni in nekateri imajo kljub ustrezni teži, zdravemu in aktivnemu življenju ter mladostnemu videzu podbradek preprosto zato, ker jim ga je “podarila” mati narava.

Neprijetnega podbradka se lahko rešimo na različne bolj ali manj invazivne načine.

V spodnjih vrsticah bomo opisali pogoste metode za odpravljanje podbradka, sami pa precenite, katera je najprimernejša za vas. Najpogostejše metode so naslednje:

  • operacija podbradka, liposukcija in lipoliza
  • strokovni tretmaji v kozmetičnih salonih
  • izguba odvečne telesne teže
  • odpravljanje podbradka z različnimi masažnimi aparati
  • vaje za podbradek in joga za obraz
  • industrijsko pripravljene kreme in maske
  • doma pripravljene kreme in maske

Operacija podbradka, liposukcija in lipoliza

Operativni posegi za izboljšanje videza danes niso več takšen tabu in tudi tako dragi niso več kot včasih, a se kljub temu zanje odloča malo ljudi. Pozanimali smo se, kako se znebiti podbradka s pomočjo plastične oziroma lepotne kirurgije.

Podbradek po liposukciji Najprej velja opozoriti, da je vsaka operacija do neke mere tvegana in da takšni posegi niso nekaj, kar bi lahko jemali zlahka. Kirurgi lahko podbradek odstranijo na različne načine, odvisno od stanja in želja posameznega pacienta. Če gre predvsem za odvečno in povešeno kožo zaradi ohlapnosti vratne mišice, potem se ta odstrani z operacijo. Če pa se želite znebiti le maščobnega tkiva, potem je odlična rešitev liposukcija, s katero kirurg odstrani samo podkožno maščobo. Slednja se lahko opravi v lokalni ali splošni anesteziji, odvisno od velikosti podbradka.

Poseg, ki ga prav tako opravljajo estetski kirurgi, je lipoliza. Pri tem postopku kirurg na mesto, kjer so maščobe, vbrizga fosfatidilholin (PPT), ki raztaplja maščobne celice. PPT se nahaja v celičnih stenah maščobnih celic, v večjih količinah pa jih raztaplja. Tako se maščobne celice po naravni poti izločijo iz telesa. Rezultati so dolgotrajni, pokažejo pa se po nekaj tednih. Lipoliza je za odpravo maščob mnogo primernejša, kot operacija podbradka. Po vsakršnem posegu pa je seveda smiselno, da se trudimo preprečiti nastanek maščobnih celic, na primer tako, da izvajamo vaje za podbradek ali jogo za obraz.

Kako se znebiti podbradka v kozmetičnih salonih

Podbradka se lahko znebite v kozmetičnem salonu Postopki v kozmetičnih salonih so navadno manj invazivni kot postopki estetske kirurgije, a so hkrati tudi manj trajni in jih je treba običajno redno izvajati, sicer ni pravega učinka. Izjemno priljubljena metoda, ki se izvaja v kozmetičnih salonih, je bipolarna radiofrekvenca s cryo terapijo. Gre za aparat, ki uspešno zamenjuje operativni lifting obraza in pomaga odpraviti tudi podbradek. Učinek naj bi bil viden po vsaki terapiji, po približno 2 do 4 mesecih pa naj bi prišlo do kar 90-odstotnega izboljšanja.

Saloni ponujajo tudi številne druge postopke, od digitopresure do vakuumske in običajne masaže ter stimulacij tkiva z različnimi aparati. Kot že rečeno: ti postopki načeloma delujejo, a jih je potrebno redno izvajati.

Podbradka se lahko znebite tudi sami

Če imate čezmerno telesno težo, potem je rešitev na dlani – kakšen kilogram manj in tudi podbradek bo izginil. Če vam to ne diši, potem ga lahko skušate zakriti ali vsaj usmeriti pozornost stran od njega. Moški se z njim že dolgo uspešno spopadajo tako, da si pustijo rasti brado, a pozor – z brado boste najbrž videti starejši. Zdaj se ženske najbrž hudujete in se sprašujete, kako se znebiti podbradka oziroma ga skriti brez brade. Pozimi s šalom ali ruto, sicer pa s primerno frizuro (ki preusmeri pozornost drugam). Ženske lahko veliko naredite tudi s pravilnim ličenjem in senčenjem obraza.

Za učvrstitev kože so primerne tudi doma narejene ali kupljene maske in kreme za obraz, a ne nasedajte reklamam in obljubam – nobena izmed njih ne dela čudežev, lahko pa si “pridelate” luknjo v denarnici. Za lepo in čvrsto kožo raje poskrbite kar sami – čeprav tudi tu ne pričakujte preveč. Kar dobre rezultate dajejo vse maske, ki so namenjene učvrstitvi kože – na primer maska iz jajčnega beljaka, mleka, limoninega soka in eteričnega olja poprove mete. Koristne so tudi glicerinske maske.

Vaje za podbradek in joga za obraz

Vaje za podbradek Ker za večino operacija podbradka ne pride v poštev, je smiselno razmisliti o neinvazivni in učinkoviti terapiji, ki je z različnimi maskami in kremami lahko še uspešnejša. Zanesljivo vam mišice in kožo učvrstijo vaje za podbradek in joga za obraz. Pri tem je poleg rednega izvajanja vaj pomembno tudi, da jih delate pravilno, sicer ste lahko razočarani. Na vprašanje, kako se znebiti podbradka na takšen način, že nekaj let ponujajo odgovor številni strokovnjaki, in rezultati so presenetljivi. Sami si lahko pomagate s preprostim raztezanjem in napenjanjem mišic obraza in vratu, na primer tako, da obrnete glavo proti stropu in se z našobljenimi ustnicami stegnete navzgor, tako kot bi ga skušali poljubiti. Koristno je tudi obračanje glave v levo in desno ter navzgor in navzdol. Pri obračanju glave v levo in desno za nekaj sekund zadržite položaj in čim bolj iztegnite jezik.

Sicer so vaje včasih videti smešno, a dejansko delujejo. Za učvrstitev mišic je učinkovito tudi – ne boste verjeli – žvečenje žvečilnega gumija. Poskrbite le, da bo brez sladkorja, saj ob težavi s podbradkom ne želite imeti še težav z zobmi. Občasno si podbradek tudi zmasirajte, pa boste proces še pospešili.

Nasvet za konec

Strnimo torej odgovor na vprašanje, kako se znebiti podbradka, v celoto. Kot že pri mnogih drugih težavah se je kot najbolj učinkovit izkazal celostni pristop: zdravo življenje z ustrezno telesno težo, dovolj telesne aktivnosti in zdrava prehrana. Če temu dodate še vaje za podbradek oziroma jogo za obraz, občasen obisk kozmetičnega salona in redno masažo, bo operacija podbradka po vsej verjetnosti nepotrebna. Če pa se kljub temu odločite zanjo, se pred posegom temeljito pogovorite z estetskim kirurgom.

Obstaja pa seveda še ena rešitev: potrudite se živeti zdravo in se sprejmite takšne, kot ste – s podbradkom ali brez njega.

Deli prispevek z drugimi.

Objavi komentar