Kako zagotoviti kakovost bivanja?

V današnjem hitro spreminjajočem se svetu sta trajnost in kakovost bivanja postali vodilni načeli tudi za nepremičninske investitorje. Zavedajo se, da nepremičnine oziroma dom predstavlja eno večjih, če ne največjo naložbo v življenju vsakega posameznika.

V podjetju BRILOSA tako pri projektiranju večstanovanjskih zgradb ustvarjajo domove, ki odražajo inovacije, kakovost in odgovornost do okolja. To jim uspeva z upoštevanjem treh ključnih vidikov, in sicer s trajnostjo, umestitvijo v prostor in ustvarjalnostjo oziroma estetiko.

Trajnost je naložba, ki presega finančne okvirje

Trajnostne stavbe iz naravnih in okolju prijaznih materialov niso le naložba v prihodnost, ampak gonilo kakovosti bivanja, ki prinaša številne prednosti. Zmanjšana poraba energije in nižji stroški obratovanja niso zgolj finančna prednost za investitorje, temveč tudi okolju prijazna odločitev.

»Cilj trajnostnega razvoja je uresničitev trenutnih potreb, ne da bi pri tem ogrožali potrebe prihodnjih generacij. Trajnostne stavbe so zasnovane tako, da so hkrati prilagodljive in omogočajo učinkovito izkoriščanje virov, obenem pa zagotavljajo zdravo in prijetno bivalno okolje,« pojasnjuje Nejc Hrnčič, direktor podjetja BRILOSA.

Umestitev v prostor in naravni materiali

Poleg same lepote bivanja so tako danes poleg trajnosti v ospredju še samooskrbnost in kakovost materialov. »Dobri temelji so osnova vsake gradnje, zato je vse našteto treba upoštevati že pri načrtovanju in posegih v prostor. Stanovanje namreč mora dihati z okoljem in naravo,« poudarja Hrnčič.

BRILOSA - Sončni Golovec, Celje

Projekt: Sončni Golovec, stanovanja v Celju – BRILOSA d.o.o.

Vizija podjetja je usmerjena k zasledovanju kakovostnega bivanjskega udobja. Cilje dosegajo s projektiranjem in strokovno izvedbo objektov, ki so in bodo v zadovoljstvo uporabnikov. Temu sledijo tako na realiziranih projektih v Ljubljani, Rezidenci Prule in Terasni idili, kot tudi na projektih v zaključni fazi izvedbe, Rezidenci Bežigrad na Samovi ulici v Ljubljani ter Sončnem Golovcu v Celju, in projektu v fazi gradnje, Rezidenci Bežigrad Topniška v Ljubljani.

Ustvarjalnost in estetika

Večstanovanjski objekti podjetja BRILOSA so na eni strani dovršeni arhitekturni presežki, po drugi pa trajnostni domovi, ki upoštevajo prihodnost. »Ustvarjalnost in estetika sta naše vodilo pri snovanju objektov. Estetika je več kot le vizualni element. Gre za občutek, vzdušje in harmonijo prostora. Pri našem delu se trudimo združiti funkcionalnost s privlačnostjo, saj verjamemo, da kakovosten dom odraža tako notranjo kot zunanjo lepoto. Vsak detajl je premišljeno oblikovan, da doprinese k celostnemu doživetju prostora,« sklene Hrnčič.

Deli prispevek z drugimi.

Objavi komentar