10 učinkovitih metod za odstranjevanje celulita

Kaj je celulit, kako in zakaj nastane, ter koga in kje najpogosteje prizadene, najverjetneje že dobro veste. Če imate z njim vsako leto pred poletjem težave, pa ste zagotovo prebrali tudi nič koliko nasvetov o tem, kako se ga znebiti.

Odstranjevanje celulita je možno s kar nekaj metodami, med katerimi so ene bolj, druge manj učinkovite, ene cenejše, druge dražje, ene dolgoročne, druge kratkoročne. Seveda pa lahko nekatere metode za odstranjevanje celulita uporabljate doma, za druge pa je treba obiskati kozmetični salon ali center za oblikovanje telesa.

Ker večina žensk za odstranjevanje celulita še vedno najraje poskrbi sama, se bomo posvetili tistim učinkovitim metodam, ki jih lahko uporabljate kar doma. Mnoge med njimi namreč prinašajo odlične rezultate, pri nekaterih pa jih lahko dosežemo tudi za zelo malo denarja. Je pa res, da so nekatere od teh metod tudi nekoliko nenavadne …

1. Masaža s kavo

Mnoge kreme proti celulitu vsebujejo kofein, prav tako učinkovita pa je prava kava. Mleto kavo zmešajte z malo tople vode, da dobite grobo pasto. Z njo si naredite piling prizadetih mest oziroma jo kar 10 minut vtirajte in z njo masirajte kožo na prizadetih področjih. Tretma s kavo si privoščite dvakrat tedensko. Vtiranje kave bo pospešilo prekrvavitev, vaša koža pa bo že po štirih tednih veliko bolj gladka in čvrsta.

Masaža s kavo

Ste vedeli, da vam kava lahko pomaga pri odstranjevanju celulita?

Če kavo zmešate s kristalnim sladkorjem in kakavovim maslom, pa boste dosegli hiter, a kratkotrajen učinek. Vaša koža bo približno en dan videti bolj napeta. To je torej učinkovita hitra rešitev, če že zjutraj veste, da želite popoldne ali zvečer obleči kratko krilo.

2. Uživanje kajenskega popra

Marsikatera krema proti celulitu vsebuje tudi kajenski poper, ki ravno tako kot kofein pospešuje prekrvavitev. Ker gre za živilo, pa se nam ni potrebno zanašati zgolj na vtiranje v kožo oziroma masažo. Če kajenski poper trikrat dnevno uživate primešan limonadi, boste po mesecu dni opazili, da je koža čvrstejša in je celulita nekoliko manj, prav tako pa bo izboljšano vaše splošno počutje.

3. Masaža z brinovim in oljčnim oljem

Masaža izboljša prekrvavitev in spodbuja vpijanje kombinacije brinovega in oljčnega olja, ki skupaj vplivata na uspešno odstranjevanje celulita. Dnevna masaža ne prinese učinkov na celulit v prvem tednu, je pa koža takoj bolj gladka. Rezultati so dobro vidni po štirih tednih uporabe. Manjše kepice celulita so bolj gladke, pričenja pa se tudi sprememba na najbolj prizadetih področjih, na primer na stegnih. Koža je tudi sicer bolj čvrsta.

4. Masaža s ščetko in kokosovim oljem

Kokosovo olje je izjemno zdravo za uživanje, pomembno pa vpliva na našo kožo tudi pri zunanji uporabi. Kokosovo olje nanesite na prizadeta mesta in jih nato masirajte s ščetko ali grobo gobo za umivanje. Koža se bo takoj po tretmaju zdela občutljiva in kot da bi na njej naredili intenziven piling. Po tridesetih dneh bo celulita opazno manj. Nekateri pravijo, da je to celo najbolj učinkovit domač način za odstranjevanje celulita!

5. Aparat za masažo

Da bo masaža za odstranjevanje celulita bolj učinkovita, si lahko doma privoščite enostaven masažni aparat, ki pospešuje učinke masaže ter spodbuja tvorbo kolagena. Ne gre za klasično masažo, temveč za masažo z majhnimi masažnimi valjčki, običajno pa je dodana tudi vakuumska šoba. Koža se s podtlakom razteza, kar vpliva tako na pretok krvi v podkožju kot tudi na vezi v njem. Z masažnim aparatom lahko zgoraj omenjene načine masaže naredite še bolj učinkovite.

6. Vadba za zadnjico in stegna

Poleg kozmetičnih sredstev se lahko za boljše rezultate zanesete tudi na redne vaje za zadnjico in stegna, kjer je celulita običajno največ. Izvajajte vaje za obe prizadeti mesti, na primer izpadne korake naprej, izpadne korake v stran, počepe in skoke na skrinjo oziroma stol. Z okrepitvijo mišic na prizadetih področjih boste pridobili boljši mišični tonus, torej bodo vaša zadnjica in stegna videti čvrstejši. Hkrati boste z vadbo poskrbeli tudi za zmanjševanje maščobnih oblog in za boljšo prekrvavitev, kar bo pospešilo odstranjevanje celulita.

7. Valjčkanje z masažnim valjem

Penasti masažni valj vpliva na dolžino mišic in mišični tonus ter poveča prekrvavitev. Penasti oziroma masažni valjčki so enostavni za uporabo – valjček položimo na tla, nanj ležemo in se »vozimo« preko njega, tako da se masira mišica oziroma mišična skupina, ki je z njim v stiku. Na začetku bo valjčkanje morda neprijetno in boleče, še posebej, če izberete valjček z izboklinami. Ko se boste nanj enkrat navadili, pa boste ugotovili, da je odličen tako za masažo kot za raztezanje mišic po vadbi.

8. Uživanje čajev proti celulitu

Čaj proti celulitu

Poleg zelenega čaja lahko uživate tudi specialne mešanice čajev, namenjene prav odpravljanju celulita, ki spodbujajo metabolizem ter pomagajo pri preprečevanju zastajanja vode v telesu, pri procesih izgorevanja maščob ter odstranjevanju toksinov iz telesa. S čaji nikar ne pretiravajte, temveč poleg njih raje uživajte še veliko vode, ki bo ravno tako pomagala, da se kolagenske vezi v koži bolj učvrstijo.

9. Zdrava prehrana

Za odstranjevanje celulita je še vedno najbolj pomembna zdrava prehrana. Res je sicer, da imajo celulit lahko tudi vitki ljudje, a še vseeno je ta večja tegoba pri tistih, ki imajo nekaj kilogramov odveč. Z zmanjšanjem telesne teže se zmanjšajo tudi maščobne celice, ki skupaj z drugimi dejavniki povzročajo nastanek tako imenovane pomarančaste kože. Vaša prehrana naj vsebuje veliko vlaknin in polnozrnatih živil!

10. Porjavitev

Ste vedeli, da se na lepo porjaveli koži celulit manj opazi kot na koži, ki je bela in bleda? Celulita v resnici ne bo seveda nič manj, le optično se vam bo tako zdelo. Ko se pričenjajo topli dnevi, torej svojo kožo nekoliko izpostavite soncu, a pri tem ne pozabite, da so UV žarki nevarni. Bodite zmerni, uporabljajte kremo z visokim zaščitnim faktorjem ter se soncu izogibajte v času, ko je visoko na nebu. Pravzaprav se vam ni potrebno sončiti načrtno, saj boste barvo dobili tudi med vsakdanjimi opravki zunaj – če ste med njimi seveda lahko v bikinkah ali kratkih hlačah, da boste imeli gola stegna.

Deli prispevek z drugimi.

Objavi komentar