Polnjenje kartuš – najcenejše so doma obnovljene kartuše

Tako kot vsaka stvar ima tudi polnjenje kartuš svoje prednosti in slabosti. Glavna prednost je zagotovo ta, da so doma obnovljene kartuše denarnici prijaznejše od novih originalnih. Obstajajo tudi nadomestne kartuše, ki so cenejše od originalnih in dražje od obnovljenih.

Kar se tiče kvalitete črnila, je precej odvisno od proizvajalca, zato je nemogoče reči, da je ena izmed omenjenih možnosti slaba. Seveda so vedno najbolj zanesljive originalne kartuše, vendar tudi polnjenje kartuš lahko dosega originalom primerljive rezultate.

Cene originalnih kartuš so še vedno visoke

Kartuše Proizvajalci tiskalnikov pogosto prodajajo tiskalnike po relativno nizki ceni, saj dobršen del dobička pridobijo s prodajo kartuš. Ravno zaradi tega ne preseneča dejstvo, da so tako originalne kot nadomestne kartuše precej drage, poleg tega pa se ob rednem tiskanju tudi hitro izpraznijo. Čeprav se vse več ljudi odloča za ponovno polnjenje oz. refill kartuš, cene originalnih kartuš še vedno ostajajo izredno visoke. Če prisegate na originalne kartuše in vam ni težko seči nekoliko globlje v žep, potem ponovno polnjenje kartuš po vsej verjetnosti ni za vas.

Nekateri se ponovnega polnjenja izogibajo tudi zaradi strahu, da jim postopek ne bi uspel in bi morebiti poškodovali tiskalnik. Strah je popolnoma odveč, saj seti za polnjenje kartuš, kupljeni pri zaupanja vrednem podjetju, zagotavljajo varnost in enostavnost polnjenja.

Polnjenje kartuš je z nekaj prakse enostavno in hitro

Polnjenje kartuše Pribor za polnjenje kartuš največkrat vsebuje preizkušena črnila za inkjet tiskalnike, igle, rokavice iz lateksa, čistilno tekočino ter po potrebi tudi čepke za zamašitev odprtine na glavi kartuše. Pogosto so priložena tudi navodila za polnjenje, ki se razlikujejo od tiskalnika do tiskalnika. Zelo pomembno je, da se razlikujejo tudi sama črnila. Čeprav na tržišču obstajajo univerzalna črnila, le-ta veljajo za slabša, saj različni tiskalniki uporabljajo tudi različne kartuše in posledično tudi različna črnila. Če se pri polnjenju kartuš držite navodil, boste z nekaj malega prakse kartušo napolnili v pičlih 5-10 minutah.

Najcenejše kartuše so doma obnovljene kartuše

Verjetno se strinjate, da nizka cena in visoka kakovost ne gresta z roko v roki. Največkrat je res tako, toda pri polnjenju kartuš so številni testi pokazali, da so, v kolikor gre za kakovostna polnila za kartuše, odstopanja od originalov zanemarljiva. Polnjenje vam bo vzelo le nekaj minut, prihranili pa boste lahko kar do 80% denarja. Če upoštevate, da originalna kartuša stane v povprečju od 15 do 30 EUR, in če tiskate pogosto, boste s polnjenjem kartuš lahko kaj kmalu prihranili več 100 EUR denarja. Poleg velikih prihrankov pa boste prispevali tudi k manjšemu onesnaževanju okolja, kar bi moral biti v današnjih časih tudi eden izmed ciljev slehernega posameznika.

Črnilo za kartuše kupite pri preverjenem ponudniku

Črnila za kartuše Če ste se torej odločili za polnjenje kartuš, se pred nakupom črnila pozanimajte o zanesljivosti prodajalca. Nekakovostno črnilo za kartuše lahko povzroči kar nekaj sivih las, saj je poleg slabe kvalitete tiskanja pogosta tudi zamašitev kartuše. Izogibajte se univerzalnih kartuš, ki naj bi bile primerne za različne tiskalnike, saj so se v praksi izkazale za izjemno slabe. Kupujte le črnila, namenjena posameznim znamkam in modelom tiskalnikov, saj boste s tem podaljšali življenjsko dobo tiskalnika, tisk bo lepši in obstojnejši, poleg tega pa bo lažje tudi samo polnjenje kartuš, saj so poleg pribora za polnjenje skoraj vedno priložena tudi navodila proizvajalca, ki se nanašajo na kartuše posameznega tiskalnika.

Deli prispevek z drugimi.

Objavi komentar