3 nasveti za brezskrben počitniški oddih

Poletje je čas oddiha in sproščenosti. Čas, ko vsi komaj čakamo počitnice, ko odpotujemo ter se vsaj za nekaj časa “odklopimo” in spočijemo od vsakodnevnih skrbi. Na dopustu si napolnimo baterije ter naberemo voljo za nove izzive, ki nas čakajo po povratku domov oziroma na delovno mesto.

Kaj lahko storite, da bo dopust še bolj brezskrben, da bo letovanje prijetno in brez nepotrebnih nevšečnosti? Pripravili smo vam tri koristne nasvete. Upoštevajte jih in lahko ste prepričani, da se boste na dopustu zares lahko posvetili le uživanju brez kakršnih koli skrbi.

1. Spakirajte prej, da česa ne pozabite

Da bo dopust res čas, namenjen našemu počitku in razvajanju na priljubljeni počitniški destinaciji, je pomembno, da ga pred odhodom pravočasno načrtujemo in pričnemo dovolj zgodaj pakirati.

Pakiranje za dopust

Preden se lotite pakiranja, naredite seznam stvari, ki jih boste vzeli s seboj.

Pomagajmo si s seznamom stvari, ki jih moramo vzeti s seboj. Naredimo spisek oblačil in predmetov, ki jih nameravamo spakirati, in pri tem ne pozabimo na knjige, revije, športne rekvizite in na vse druge stvari, ki jih potrebujemo za prijeten oddih.

Pripravimo si tudi potovalno lekarno, ki naj vsebuje zdravila, obliže in medicinske pripomočke. Tako bomo imeli vse potrebno pri roki, če pride do nezgode ali bolezni. Previdnost vsekakor ni nikoli odveč!

2. Poskrbite za ustrezno zavarovanje doma

Ko smo na počitnicah, je naš dom prepuščen nepredvidljivim dogodkom. »Požar, poplava, rop, vlom, podnebne spremembe in z njimi povezani ekstremni dogodki ogrožajo premoženje lastnikov nepremičnin, zato jim svetujemo, da ga ustrezno in pravočasno zavarujejo. Varnosti svojega doma nikar ne prepuščajte naključju,« pravi Mitja Feri, član uprave Zavarovalnice Generali, ki v Sloveniji zagotavlja varnost že več kot 200.000 zavarovancem.

Zavarovanje pred vlomom

Da boste na dopustu brez skrbi, poskrbite tudi za zavarovanje pred vlomom.

Za popolno varnost doma so v omenjeni zavarovalnici poskrbeli s produktom PaketDom. Ta ponuja možnost zavarovanja stanovanjske nepremičnine, stanovanjskih premičnin, odgovornosti zaradi škod, ki jih nenamerno povzročite sami, ter zaradi škod, ki izhajajo iz posesti nepremičnine. Za dodatno varnost ponujajo še storitev mobilne asistence, domsko asistenco ter nezgodno zavarovanje družinskih članov. Zavarovanje ni namenjeno zgolj lastnikom nepremičnin, temveč tudi najemnikom.

3. Ne pozabite na zdravstveno zavarovanje

Pred odhodom na počitnice preverimo različne možnosti zdravstvenega zavarovanja v tujini. Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja v tujini namreč pogosto ni dovolj. »Najbolj razširjen paket vključuje različna kritja – od nakupa zdravil, prevozov do bolnišnice, stroške zdravstvenih posegov do iskanja in reševanja zavarovanca ter pomoč v slovenskem jeziku. Vse to vam lahko znatno olajša zapletene situacije,« še dodaja Feri.

Zdravstveno zavarovanje

Ustrezno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini lahko pride še kako prav.

Pred počitnicami v tujini priporoča, da si nekaj časa vzamemo za preučitev informacij o različnih zavarovalnih paketih in nato izberemo tistega, ki je najprimernejši za nas ali našo družino. »Pri zavarovalnici Generali ponujamo kratkoročno ali letno turistično zavarovanje z asistenco v tujini. Izpostavil bi še posebej ugodno celoletno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini v okviru avtomobilskega ali stanovanjskega zavarovanja,« strne Feri.

Ustrezna izbira paketa zavarovanja za tujino vam poleg zdravstvene oskrbe izven Slovenije omogoča tudi povrnitev stroškov potovanja, če pride do odpovedi, ter zavarovanje izgubljene prtljage. »Če potujete z avtom, vlakom, ladjo ali letalom, tako sami kot z družino, boste pri zavarovalnici Generali našli zavarovanje, ki nudi ustrezno kritje, da boste na počitnicah lahko brezskrbni,« pravi Feri in za konec doda: »Za varen in sproščujoč počitniški oddih potrebujete le dobro voljo. Varujte zadovoljne trenutke v lepem spominu, mi pa vam zavarujemo vse ostalo.«

Deli prispevek z drugimi.

Objavi komentar