INTERVJU » Andrej Ropret – center manager Cityparka

»Če želiš biti največji, moraš ves čas rasti in stremeti k razvoju«

»Citypark je zgodba o uspehu, ki lahko vsakomur polepša dan,« ob veličastni 20-letnici največjega slovenskega nakupovalnega središča poudarja center manager Andrej Ropret. Ob jubilejnem praznovanju je paradni konj slovenskih nakupovalnih središč pripravil zanimivo in pestro 20-dnevno dogajanje. V vseh letih delovanja so naredili ogromno, pri njih se boste počutili še bolj domače, saj so poskrbeli za moderne materiale in več naravne svetlobe.

Novosti pa se dogajajo tudi na drugih področjih, zgradili so avtobusna postajališča in postavili Avant2Go Car Sharing lokacijo. Na vas čakajo tudi nove sodobne polnilnice za električne avtomobile. V načrtu imajo še veliko novosti, med njimi je tudi nova blagovna znamka HalfPrice.

Citypark beleži 20-letnico delovanja. Kaj vse pripravljate ob tem jubileju?

V Cityparku smo v dvajsetih letih dosegli, da imamo danes več kot 120 trgovin in lokalov najprestižnejših blagovnih znamk. Zagotavljamo izredno visoko kakovost in postavljamo modne trende. K nam prihajajo blagovne znamke, ki jih dobite le pri nas, kot sta Primark in Mac. Mnoge, ki so vstopile na slovenski trg, so prišle najprej k nam. Pri nas najdete znamke New Yorker, Pandora, Samsung, Calvin Klein, Huawei, kmalu pa prihaja tudi HalfPrice. Ob 20-letnici smo pripravili 20-dnevno dogajanje, kar pomeni, da smo na treh mestih pripravili tri dežele: pravljično deželo, deželo iger in deželo Ne upaš. Tako najmlajšim kot tudi starejšim zagotavljamo različne igre, zabavo in doživetje.

Znani ste tudi po tem, da imate številne dogodke skozi vse leto. Kaj je njihov glavni namen?

Ob manjših in večjih praznikih imamo mnogo različnih dogodkov. Kadarkoli obiskovalci pridejo k nam v nakupovalno središče, se jim zraven nakupovanja še nekaj dogaja. Čaka jih doživetje, eni lahko nakupujejo, drugi se zabavajo, tretji pa uživajo v hrani in pijači.

Citypark Ljubljana

Nakupovalno središče Citypark je svoja vrata odprlo februarja 2002.

Citypark lahko vsakomur polepša dan, kot pravi naš slogan. Naj še dodam, da imamo na leto 250 dogodkov, v času epidemije smo imeli razstave in aktivnosti, ki so nam bile dovoljene. Ob Prešernovem dnevu kulture smo imeli izjemno obiskano Prešernovo razstavo, kjer ste lahko videli ene redkih portretov našega največjega slovenskega pesnika.

Da pa ohranjate status največjega slovenskega nakupovalnega središča, je treba tudi nenehno vlagati.

Res je. V središče nenehno vlagamo in se razvijamo. S tem pa seveda tudi rastemo, med drugim smo prenovili severni del centra, uvedli smo več modernih in svetlih materialov. V prostor smo umestili tudi vodni element in zelenje, z novo stekleno streho pa poskrbeli za več naravne svetlobe. Z novostmi in spremembami želimo strankam zagotoviti, da jim je pri nas bolj prijetno in da se počutijo kot doma.

Ste pa tudi vedno bolj trajnostno mobilno usmerjeni.

Drži. Zgradili smo avtobusno postajališče, postavili smo Avant2Go Car Sharing lokacijo. Pred leti smo v garažno hišo vgradili najmodernejši parkirni sistem. V času epidemije smo postavili nove sodobne polnilnice za električne avtomobile. Vlagamo pa tudi v naložbe, ki učinkovito zmanjšujejo uporabo energije za osvetlitev, ogrevanje in hlajenje. Zaključili smo tudi projekt LED-svetil, v katerega smo vložili približno dva milijona evrov. Seveda, vse te številne naložbe zahtevajo tudi vložek, a smo potem še toliko bolj veseli, ker vidimo zadovoljstvo obiskovalcev.

Kakšni so vaši načrti za v prihodnje?

Prenovili bomo osrednji požarni nadzorni sistem. Tako bomo imeli enega najsodobnejših požarnih sistemov v Sloveniji. Ta mesec postavljamo sodobne klopi, ki bodo za naše obiskovalce še bolj udobne. Pred nami je prenova dveh transformatorskih postaj. S tem bomo dolgoročno investirali v varni elektronsko-energetski sistem centra. Prav v času epidemije se je izkazalo, kako pomembno je, da imamo dober in sodoben prezračevalni sistem. Tega pa je treba ves čas vzdrževati, tako bomo zamenjali tudi dve nekaj metrski prezračevalni napravi.

Kako ste doživljali epidemijo in številne spremembe? Kako ste se jim prilagajali?

Ves čas epidemije smo imeli skladno z vladnimi odredbami odprte trgovine, ki so bile dovoljene. Kar pa je ključno, smo nenehno obiskovalcem zagotavljali varnost, ves čas smo skrbeli za visoke higienske standarde, tako glede razkuževanja in nošenja mask kot varnostne razdalje. Naša prednost je, da je naše nakupovalno središče največje, zato je bilo dovolj prostora za obiskovalce in za upoštevanje varnostne razdalje.

Andrej Ropret - Citypark Ljubljana

Andrej Ropret, center manager Citypark Ljubljana

Moram pa dodati, da so ljudje tudi sami spoštovali pravila in želeli prispevati k temu, da se vsi počutimo čim bolj varno. V nakupovalno središče smo med drugim tudi nenehno dovajali do 100-odstotno svež zrak. Koncept higienskih ukrepov v našem nakupovalnem središču s posebnim upoštevanjem epidemije covid-19 je bil certificiran tudi s strani TÜV Austria.

Kakšne želje in načrte imate za naprej?

Pri nas pripravljamo številne dogodke in aktivnosti. Pred nami so velikonočne aktivnosti, znižanja … Hkrati pa skrbimo tudi za nove blagovne znamke. K nam prihaja HalfPrice, ki je praktično že pred vrati. Ljudem pa omogočamo, da bo nakupovanje čim bolj prijetno. Namestili bomo omarice za shranjevanje nakupov, s čimer bomo strankam še bolj olajšali nakupovanje, namestili bomo postaje za polnjenje Ecoles, ki bodo hkrati zagotavljale tudi varno parkiranje. Če želiš biti največji, če želiš biti moderen in privabljati ljudi, moraš ves čas rasti in stremeti k razvoju.

Deli prispevek z drugimi.

Objavi komentar