Homeopatsko zdravljenje

Homeopatija je več kot 200 let stara veja alternativne medicine, ki deluje po principu »podobno se zdravi s podobnim«.

Homeopatsko zdravljenje torej poteka na način, da v telo vnašamo minimalne količine snovi, ki so odgovorne za nastanek bolezni. Lahko pa uporabljamo tako razredčeno zdravilo, ki ne vsebuje nobene molekule učinkovine, pač pa le zapis ali informacijo. Te snovi oziroma substance aktivirajo imunski sistem, zaradi izjemno majhne koncentracije učinkovine pa homeopatska zdravila niso nevarna. Aktiviran imunski sistem sprosti protitelesa, ki reagirajo na škodljive snovi.

Bistvena razlika med zdravljenjem s homeopatijo in klasično medicino je v tem, da klasična medicina odpravlja simptome bolezni, medtem ko se homeopatsko zdravljenje osredotoča predvsem na vzrok bolezni.

Pogovor s homeopatom

Pogovor s homeopatom Svetujemo vam, da se pred nakupom homeopatskih zdravil posvetujete z zdravnikom homeopatom ali farmacevtom homeopatom. Dandanes so homeopatska zdravila na voljo tudi v nekaterih lekarnah, kar kaže na njihovo vse pomembnejšo vlogo pri odpravljanju bolezni. Homeopat vas bo na pogovoru najprej povprašal o vaših težavah, znakih in simptomih bolezni, prehranjevalnih navadah, načinu življenja in podobnem. S pomočjo vaših odgovorov bo identificiral vzrok bolezni in priporočil ustrezno homeopatsko zdravljenje. Glede na vaše odgovore, predvsem na tiste o simptomih, vam bo priporočil homeopatska zdravila in vam pojasnil, kako pogosto in koliko časa jih morate jemati.

V kolikor ne boste opazili sprememb na bolje, se ponovno oglasite pri vašem homeopatu, ki se bo z vami še enkrat pogovoril in pretehtal morebitne možnosti o drugačni izbiri homeopatskih zdravil. Zavedajte se, da imajo številne bolezni podobne simptome, zato je izbor ustreznih zdravil lahko težaven. Poleg tega homeopatija pri izboru zdravil ne upošteva le simptomov, temveč tudi mnoge druge dejavnike, npr. značajske lastnosti pacienta.

Možnost pojava prvega poslabšanja

Začetek homeopatskega zdravljenja včasih spremlja ojačanje vodilnega simptoma. Če ste npr. pričeli z zdravljenjem težave s kožo, obstaja možnost, da se vam bo kmalu po pričetku jemanja homeopatskih zdravil stanje nekoliko poslabšalo. Obenem pa obstaja tudi verjetnost izboljšanja drugih splošnih simptomov, denimo izboljšanje spanca, zbranosti ali apetita. V primeru prvega poslabšanja vodilnega simptoma lahko ostanete popolnoma mirni, saj je to znak pravilne izbire zdravila.

Homeopatsko zdravljenje bolezni in poškodb

Homeopatsko zdravilo Arnica montana Najpogosteje boste homeopatska zdravila dobili v obliki majhnih kroglic iz laktoze, saharoze in zdravilne učinkovine, obstajajo pa tudi v obliki tablet, kapljic, mazil in praškov. Uporabljajo se tako za zdravljenje številnih bolezni kot tudi poškodb. Pri slednjih je najpogosteje predpisano homeopatsko zdravilo Arnica Montana, ki je izdelano iz arnike. Homeopatska zdravila so primerna za zdravljenje alergij, vnetij, težav s kožo, depresij, razvojnih in menstrualnih motenj, revmatskih bolezni, motenj zbranosti… Homeopatsko zdravljenje je primerno tudi za odpravo različnih strahov, hiperaktivnosti, nespečnosti, glavobola, zvonjenja v ušesih (tinitusa) in številnih drugih težav in bolezni.

Trajanje homeopatskega zdravljenja

Koliko časa bo homeopatsko zdravljenje trajalo, vam bo težko natančno povedal tudi izkušen homeopat. Na zdravljenje namreč vplivajo različni dejavniki:

  • Pravilnost izbora homeopatskega zdravila
  • Discipliniranost pacienta
  • Starost pacienta (homeopatija dosega najboljše rezultate pri otrocih)
  • Odpornost in odzivnost organizma

Pomemben dejavnik trajanja zdravljenja je tudi oblika obolenja. Homeopatska zdravila bodo akutno obolenje v večini primerov odpravila precej hitreje kot kronično. Homeopatsko zdravljenje kroničnih bolezni lahko traja od nekaj mesecev do več let, odvisno od resnosti bolezni in prej naštetih dejavnikov.

Deli prispevek z drugimi.

Objavi komentar