INTERVJU » Andrej Boštjančič – direktor podjetja SoftNET

»Naša povezanost s svetom mora biti v času epidemije še bolj zanesljiva«

Tega, kako zelo pomembne so v času epidemije vse storitve, ki nam omogočajo povezanost s svetom, se še kako dobro zaveda Andrej Boštjančič, direktor podjetja SoftNET. V času koronavirusa je še bolj prišla do izraza njihova največja prednost – ker so manjši, so izredno prilagodljivi, čakalnih dob zato ni in se vsakomur, ki potrebuje brezhibno povezavo s svetom, posvetijo takoj.

To, da ste manjši in prilagodljivi, se je v času epidemije zagotovo izkazalo kot velika prednost. Kako lahko zagotovite takšno odzivnost?

Zgradili smo svoje lastno IP omrežje, saj smo prepričani, da je možno samo tako zagotavljati ustrezno odzivnost. Če bi bili vezani na lokalni internetni dostop na različnih lokacijah, bi bila naša odzivnost odvisna od dobre volje vseh operaterjev, ki so na poti, ta pa se največkrat razteza čez celo Evropo. Ob tem je treba upoštevati še strošek padca produktivnosti celotnega osebja za okoli 20 odstotkov, ker aplikacije razdeljenega sistema delajo počasneje ali pa sploh ne.

IP telefonija je še posebej primerna za podjetja, ki se širijo izven domačih meja. Kakšne so razlike med IP in klasično telefonijo?

Teh je veliko. IP telefonija je nadgradnja tradicionalne telefonije, saj nima takih omejitev. Svojo interno telefonsko linijo lahko uporabljate tudi, če ste na drugem koncu sveta in za to sploh ne potrebujete fizičnega telefona. Dovolj je, da je programski odjemalec, ki to omogoča, nameščen na prenosnem telefonu, na dlančniku, lahko ga imate tudi na svojem mobilnem telefonu. Pomembna prednost je možnost programske združitve telefona in aplikacij za spremljanje partnerjev.

Andrej Boštjančič, SoftNET

Andrej Boštjančič, lastnik in direktor podjetja SoftNET d.o.o.

Vsekakor niso zanemarljivi nižji stroški, saj so prihranki podjetij, ki se širijo izven meja Slovenije, občutni. Zelo enostavno in brez večjih stroškov je mogoče imeti tudi dva ali celo več ponudnikov telefonije, kar je bilo pri klasični zelo oteženo ali pa so bili stroški visoki. Prednost je tudi možnost računalniške podpore, telefonska sporočila lahko dobivate po elektronski pošti ali do njih dostopate preko spletnega odjemalca. IP telefon je marsikje v svetu postal standard, se pa tudi situacija v Sloveniji hitro spreminja na bolje.

Kaj pomeni, da lahko uporabljate lastno optično omrežje?

Naše optično omrežje FTTH omogoča najvišjo stopnjo kakovosti telekomunikacijskih storitev – visoke hitrosti in zanesljivost, zagotovljeno pasovno širino ter nizek odzivni čas. S svojimi storitvami se lahko prilagodimo raznolikim potrebam naših naročnikov.

Prisotni ste v kar 17 državah po vsem svetu, kako v tem času poteka vaše poslovanje?

Glede na to, da SoftNET deluje po vsem svetu, je v tem času naše poslovanje spremenjeno. Prisotni smo tudi na Kitajskem, kjer delujemo v polnem teku, v Vietnamu, Singapurju in na Filipinih. Kjer je bilo to potrebno, smo uvedli delo od doma in je vse skupaj potekalo povsem nemoteno.

Na Kitajskem imate dve poslovalnici – v Šanghaju in Hongkongu, kako je bilo tam?

V celinski Kitajski je stanje že zelo normalno in tudi ni opaziti večjih težav, je pa zelo oteženo prehajanje meja, še posebej za tuje državljane. V Hongkongu je trenutno v razmahu drugi val pandemije, zato smo morali spet začeti z delom od doma ali izmeničnim delom, odvisno od dnevne situacije.

Vsekakor so vidni tudi ekonomski učinki in bo za popolno okrevanje potrebno več časa.

Deli prispevek z drugimi.

Objavi komentar