INTERVJU » Toni Pugelj – direktor centra ALEJA

»V ALEJO na ogled filma pod zvezdami, brezplačen koncert ali skok na največji trampolin na svetu«

V najboljšem novem nakupovalnem središču na svetu ALEJA ves čas skrbijo, da je obisk nakupovalnega središča edinstveno doživetje. »Poletje zapolnimo s kinom pod zvezdami, brezplačnimi koncerti in največjim trampolinom na svetu. Večeri ob mehiški hrani z latino ritmi, gledališke matineje za otroke in glasbene ter plesne delavnice pa še dodatno popestrijo dogajanje. Pomembno nam je, da gredo ljudje od nas zadovoljni ter z lepimi spomini in se tudi zato radi vračajo,« poudarja direktor ALEJE Toni Pugelj.

Pri vas je živahno vse poletje, vsak dan. Že lani ste poletne dneve polnili z različnimi dogajanji, imeli ste veliko koncertov. Letos imate spet brezplačne koncerte na prostem.

Res je, ravno ta teden bomo preživeli v družbi jazz in pop pevke Alenke Godec. Do sedaj je nastopilo že veliko odličnih glasbenikov, med drugim tudi Martina in Domen, Kokosy, Manca Trampuš in Domen Don Holc (Koala Voice), Jure Lesar, Bepop Al Fresco in Emkej. Veseli nas, da smo bili na primer že lani v času strožjih ukrepov eno izmed redkih prizorišč, kjer smo z vsemi dovoljenimi ukrepi omogočili slovenskim glasbenikom nastope, kar se nam letos seveda obrestuje. Glasbeniki nas kar sami kontaktirajo z željo, da skupaj z nami pričarajo našim obiskovalcem nepozaben poletni večer na naši edinstveni strehi, ki je poleti še bolj posebno prizorišče.

Poleg tega imate vsako sredo kino na prostem, kar je izredno doživetje – gledati film pod zvezdami sredi Ljubljane, ali ne?

To je edinstveno. Sredi glavne prestolnice lahko brez hrupa občudujete zvezdno nebo. Na ALEJA SKY namreč ne slišite hrupa. Zanimanje za filme je tako veliko, da smo nekatere na željo obiskovalcev, kot sta Elvis in Top Gun: Maverick, že ponavljali. Na svoj račun pridejo tudi najmlajši obiskovalci, nedavno smo na primer premierno predvajali risanko Minioni: Grujev vzpon. Prejšnjo sredo je bil na vrsti film Top Gun: Maverick, eno najbolj pričakovanih nadaljevanj filmske uspešnice, v kateri je pred 34 leti v glavni vlogi kot pilot Maverick blestel Tom Cruise. Danes pa bo na sporedu animirana pustolovščina DC liga super ljubljenčkov.

Tudi sicer je ALEJA polna edinstvenih izkušenj. Obiskovalci lahko do konca poletja skočijo na največji trampolin na svetu?

Tako je, na naši edinstveni strehi ALEJA SKY je trenutno postavljen največji trampolin na svetu, ki meri kar 12 x 12 metrov. Takšen trampolin sicer uporabljajo profesionalni akrobati in skakanje na njem je res edinstvena izkušnja. Na voljo je za otroke od 6. leta starosti, najmlajši obiskovalci že od enega leta starosti pa lahko uživajo na treh manjših spremljevalnih trampolinih. Na trampolinu občasno vadi tudi naša najboljša akrobatska skupina Dunking Devils. Ljudje so navdušeni, ko se srečajo z njimi.

Omenili ste najmlajše, tudi samo za njih imate rezerviran dan?

Želimo, da je ALEJA prostor za vso družino. Zato vsako nedeljo naše najmlajše obiskovalce razvajamo z gledališkimi matinejami v Planetu Lollipop. Organiziramo tudi glasbene in plesne delavnice, s katerimi poskrbimo, da se otroci zabavajo in hkrati kaj novega naučijo. Na edinstveni strehi v Ljubljani jih čaka tudi otroško igrišče z igrali na mehki podlagi, ki se z malo domišljije lahko hitro spremenijo v gusarsko ladjo, grajsko palačo ali gasilski dom.

Vsakodnevno dokazujete, da ste več kot le nakupovalno središče. Bi lahko rekli, da ljudje k vam pridejo tudi po sprostitev?

Seveda. ALEJA je že sama po sebi ne samo prostor za nakupovanje, ampak za kakovostno preživljanje prostega časa. Očara tako s futuristično arhitekturo kot z inovativnim konceptom. Poleg tega smo prvi znanilec mode in modna prestolnica. ALEJA SKY, zelena oaza sredi mestnega vrveža, na enem mestu omogoča zabavo, športne aktivnosti, doživetja in pestro kulinarično ponudbo z raznoliko izbiro okusov iz različnih držav. Želimo, da imajo ljudje na enem mestu vse, kar potrebujejo za lepo preživet dan. To nam potrjujejo tudi sami, ko se znova in znova vračajo.

Še vedno ste ponosni lastnik nagrade Global RLI Award, s katero ste dobili naziv najboljše novo nakupovalno središče na svetu. Kaj pomeni biti najboljši na svetu?

To je izjemno priznanje, mogoče se ga v Sloveniji niti ne zavedamo. Smo prvo nakupovalno središče v zgodovini naše države, ki smo kaj takega prejeli. V konkurenci smo premagali ostale finaliste iz Kitajske, Italije in Srbije ter se zavihteli na zemljevid najboljših, najsodobnejših in največjih nakupovalnih središč. ALEJA je s tem ne samo spomenik Ljubljani, ampak tudi simbol najsodobnejših nakupovalnih središč na svetu. Biti najboljši na svetu je za nas izziv biti še boljši in rasti, da si vedno še bolj izviren. Kar pa je za nas veselje, saj delamo in se trudimo za naše obiskovalce. In vidimo, da to opazijo. Zato se vračajo. In to je največja nagrada za naš trud.

Deli prispevek z drugimi.

Objavi komentar