Nasveti za ličenje obraza in oči

Ker je čisto vsaka ženska vedno rada lepa in urejena, vam bomo v tem prispevku predstavili nekaj preprostih nasvetov za ličenje obraza in oči, s pomočjo katerih boste vedno videti brezhibno, hkrati pa za to ne boste porabile kupov denarja.

Ustrezna izbira pudra

Izbira pudra Prvo in osnovno pravilo za ličenje obraza je dobra osnova – puder, ki se ujema z vašo barvo kože. Če niste prepričane, kateri odtenek izbrati, se o tem posvetujte s prodajalko. Puder se praviloma preizkusi na robu čeljusti in nikakor ne na roki ali nadlahti, kakor to rade počnemo, saj je kožni ten na roki drugačen od tistega na obrazu. Ujemanje pudra na koži preverite tudi na dnevni svetlobi, saj so trgovine običajno močno osvetljene in umetna svetloba lahko spremeni pravi odtenek pudra, ki bo na našem obrazu deloval kot maska, česar pa si seveda ne želimo.

Pravilno nanašanje ličil

Ličenje obraza Ko smo torej izbrale pravi odtenek pudra, je tega potrebno tudi pravilno nanesti na obraz, saj je njegov namen izenačiti obrazni ten in prekriti majhne nepravilnosti. To bomo najlažje storile tako, da bomo na obraz nanesle nekaj kapljic pudra (na čelo, nos, brado in lica), ki ga bomo nato razmazale navzven, a pozor, nikakor ne s krožnimi gibi, saj se bo v tem primeru make up zažrl pod obrazne dlačice in bo končni rezultat daleč od popolnega. Eden izmed pogostih nasvetov za ličenje obraza je, da nanos tekočega pudra zaključimo s pudrom v prahu, ki podaljša obstojnost make up-a ter omogoči lažji nanos ostalih ličil. Nekatera dekleta si po tem samo še nekoliko poudarijo lica in nanesejo nekaj plasti najljubše maskare, spet druga pa se rada poigrajo z različnimi senčili, eye-linerji, šminkami in glossi.

Ličenje obraza se seveda razlikuje od priložnosti do priložnosti, načeloma pa velja, da je dnevni make up nežnejši od tistega za večerne izhode, vsekakor pa se vedno stremi k temu, da se skrije pomanjkljivosti in poudari prednosti.

Ličenje glede na obliko obraza

Ovalna oblika obraza Naslednji nasvet za ličenje je, da z različnimi postopki senčenja in osvetljevanja kože s pudrom v prahu poskušamo ustvariti čim bolj ovalno obliko obraza. Poznamo sedem osnovnih oblik obraza: ovalni, okrogli, kvadratni, trikotni, srčkasti, hruškasti in podolgovati. Ko prepoznamo svojo obliko obraza, si na tista mesta, ki jih želimo navidezno zožiti, nanesemo temen puder v prahu, medtem ko mesta, ki jih želimo poudariti, nekoliko osvetlimo. Da bo ličenje obraza popolno, si lahko na internetu poiščite preproste video prikaze, ki vam bomo na začetku v veliko pomoč in z nekaj vaje boste to opravile mimogrede. A kot smo dejali, dnevni make up je manj izrazit, zato ne pretiravajte z nanosom pudra, medtem ko se lahko bolj izživite za večerna druženja.

Ličenje oči in ustnic

Večina žensk se odloči, da si bo poudarila ali oči ali ustnice, če pa bi si rade naličile tako ustnice kot oči, naj ne bo oboje v močnih odtenkih. Močno poudarjeno ličenje oči naj spremlja nežen glos ali obratno, temno rdeče ustnice pa naj bodo dopolnjene z maskaro ali nežnim senčilom na vekah. Če se odločite za ličenje ustnic, izberite pravi odtenek šminke in jo vedno nanesite na dobro podlago, na primer vazelin, ki pa ne sme biti preveč masten, nanos šminke pa zaključite z brezbarvnim glosom. Pred tem ne pozabite obrobiti ustnic, saj boste s tem preprečile »uhajanje« šminke v drobne gubice in podaljšale obstojnost make up-a.

Pri izbiri ličil upoštevajte barvo oči

Ličenje oči Ličenje oči zahteva nekoliko več spretnosti in pripomočkov, vsekakor pa se splača potruditi, saj vam bo marsikateri moški pritrdil, da ni lepšega od zapeljivih in skrivnostno naličenih oči. A preden se zapodite v trgovino po vsa možna senčila, črtala, tuše in maskare, vam ponujamo nekaj nasvetov za ličenje oči, ki jih gotovo velja upoštevati. Barvo senčil in maskare prilagodite barvi šarenice. Dekletom z rjavimi očmi pristajajo skoraj vsi barvni odtenki, medtem ko naj modrooka dekleta posegajo po senčilih v odtenkih rjave in oker barve, tiste redke srečnice, ki imate zelene oči, pa posegajte po vijoličnih, zlatih in bronastih odtenkih. Pri tem pazljivo kombinirajte odtenke – temne oči kombinirajte s svetlimi senčili in obratno, svetle oči s temnimi senčili, saj jih boste tako še dodatno poudarile. Pravilno ličenje oči bo skrilo manjše pomanjkljivosti, in podobno kot s pravilnim senčenjem obraza, lahko tudi z ustreznim nanosom senčil očem optično spremenite obliko (npr. široko razmaknjene oči, velike in majhne oči…).

Upamo, da smo vam z nekaj preprostimi nasveti za ličenje pomagali, da si boste ustvarile čudovit make up in zasijale v vsej svoji lepoti. In ne pozabite: če vam ni uspelo prvič, ne pomeni, da vam ne bo uspelo tudi drugič.

Deli prispevek z drugimi.

Objavi komentar