Acai jagode pospešijo presnovo in zmanjšajo apetit

Acai jagode so temno modrikaste in rdečevijolične jagode, velike približno kot manjše grozdne jagode. V zelo kratkem času so postale pravi hit, saj vsebujejo ogromno antioksidanov in drugih zdravju koristnih snovi, pospešujejo metabolizem, zavirajo apetit in s tem pomagajo pri hujšanju. Na voljo so v različnih oblikah, na primer kot del pomlajevalnih krem in drugih kozmetičnih pripravkov, v obliki kapsul, soka, posušene ali acai jagode v prahu.

Preverili smo, kaj o njih pravijo raziskave in kako so zadovoljni uporabniki.

Darilo iz subtropske Amerike

Acai napitek Acai jagode so sadeži palm (lat. Euterpe oleracea), ki uspevajo v subtropskem pasu Srednje in Južne Amerike. Te več kot 25 metrov visoke palme, ki se najbolje počutijo v močvirnatih in poplavnih področjih amazonskega deževnega gozda, so glavna hrana tamkajšnjih ljudstev. V Evropi so najbolj priljubljene acai jagode v prahu, domačini pa za hrano uporabljajo še srčke palm, veliki listi so odlični za prekrivanje streh, pletenje pokrival in košar ter izdelovanje metel, les pa uporabijo za gradnjo. Palme obrodijo šele v tretjem letu, ravno zaradi pospeševanja presnove in zaviranja apetita pa se pri nas uporabljajo acai jagode predvsem za hujšanje, zaradi antioksidantov pa tudi za zaviranje staranja ter za preprečevanje različnih bolezenskih stanj.

Kaj o acai jagodah pravijo raziskave?

Za nezaupljive je že izraz superhrana ali superživila (kamor spadajo tudi chia semena, chlorella, goji jagode, maca, spirulina, …) dovolj, da zastrižejo z ušesi in preverijo, kakšni so rezultati različnih raziskav. Za acai jagode so strokovnjaki opravili številne raziskave, saj v sodobnem zahodnem svetu med največje zdravstvene težave spadajo ravno bolezni, ki so posledica nezdravega načina življenja in čezmerne telesne teže. Takšna naravna pomoč bi torej pomenila veliko korist za vse, ki skušajo izboljšati svoje življenje. In kaj so znanstveniki odkrili? Ali acai jagode pospešujejo hujšanje in zmanjšujejo učinke staranja?

Raziskave so pokazale naslednje:

Acai jagode (v prahu, kot sok, kapsule ali v kateri koli drugi obliki) so koristne za zdravje ljudi, saj:

  • Jagode Acai vsebujejo veliko antioksidantov
  • pomagajo pri nevtraliziranju prostih radikalov
  • spodbujajo presnovo
  • zavirajo apetit
  • vsebujejo veliko vlaknin
  • vsebujejo esencialne maščobne kisline
  • so koristne za zdravje in dobro počutje
  • krepijo imunski sistem

Z antioksidanti v acai jagodah v boj zoper proste radikale

V našem telesu se nenehno tvorijo prosti radikali, ki med drugim pospešujejo staranje kože, vplivajo na živčni sistem, oslabijo našo odpornost itd., v večjih količinah pa lahko celo povečajo tveganje za bolezni srca in ožilja, arterioskleroze in reagirajo z našo DNK ter sprožijo rakasta obolenja. Edina rešitev zoper preveč prostih radikalov je uživanje hrane, ki ima veliko antioksidantov. Kot so dokazale znanstvene raziskave, so acai jagode odličen vir antioksidantov, zato so izjemno koristne ne le kot zaviralci staranja, temveč predvsem za preprečevanje številnih bolezenskih sprememb, ki so posledica prevelike količine prostih radikalov.

Acai jagode in hujšanje

Acai jagode - hujšanje Da ne bomo zavajali: acai jagode v prahu, posušene, v kapsulah ali kot napitek niso čudežni shujševalni napoj, je pa dejstvo, da lahko pri procesu hujšanja veliko pripomorejo. Ker zavirajo apetit, je potreba po uživanju večjih oziroma odvečnih količin hrane bistveno manjša in tudi nenadni napadi lakote tako rekoč izginejo. Pri ljudeh s čezmerno telesno težo je pogost tudi izjemno počasen metabolizem. Acai jagode pospešujejo presnovo, kar olajša izgubljanje odvečnih kilogramov oziroma ohranjanje idealne telesne teže. Z vsem, kar vsebujejo, izboljšujejo splošno dobro počutje in krepijo imunski sistem. Obenem vas napolnijo z dodatno energijo. Manj apetita, okrepljena presnova, pospešeno hujšanje, več energije in močan imunski sistem pa vodijo v zdravo, aktivno in bolj polno ter zadovoljno življenje.

Razstrupljanje telesa

Acai jagode v prahu Acai jagode so izjemno primerne tudi za razstrupljanje našega telesa. S svojim življenjskim slogom – s hrano, kozmetiko, oblačili in celo dihanjem – vnašamo v svoje telo različne strupe, ki se v njem kopičijo in nam dolgoročno povzročajo težave. Acai jagode so odlične za razstrupljanje telesa. Vsebujejo veliko vlaknin, vitaminov, mineralov in zdravih maščob, obenem pa so izjemno okusne. Od vašega življenjskega sloga in prioritet je odvisno, v kakšni obliki jih boste uživali – nekateri imajo najraje posušene, drugi se odločijo za prah, ki ga vmešajo v različne napitke ali prigrizke, tretji pa izberejo praktične kapsule, ki s na voljo tudi v kombinaciji z drugimi sestavinami, na primer z zelenim čajem.

Kritična presoja je vedno nujna

Tako kot velja za vse druge izdelke, ki so na voljo na trgu, je tudi na acai jagode treba gledati s kritično distanco. Pomembni sta predvsem dve stvari:

1. Pazite na to, da bodo izdelki, ki ste jih izbrali, resnično kakovostni. Kupujte le pri preverjenih ponudnikih, ki vam bodo zares prodali tisto, kar je navedeno na embalaži. Še posebno pozornost namenite ekološki pridelavi, saj s tem poskrbite za svoje zdravje in za okolje obenem. Pri tem zaupajte ustreznim certifikatom, ki morajo biti jasno vidni na embalaži. Samo zapis, da je izdelek bio ali eko, ni zagotovilo za takšno pridelavo. Pazite tudi na to, kako so jagode obdelane (na primer hladno sušenje) in kakšne dodatke vsebuje izdelek.

2. Ostanite realni. Acai jagode v različnih oblikah (v prahu, sušene, kot napitek, olje ali v kapsulah) niso čudežno zdravilo za debelost. Acai jagode so za hujšanje sicer zelo koristne, saj spodbujajo presnovo in zmanjšujejo tek, a delujejo le, če k temu pristopite celostno. Ob čezmernih količinah nezdrave hrane in premalo gibanja acai jagode ne bodo čudežno odstranile odvečnih kilogramov. Z nekaj žličkami prahu na dan tudi ne boste odpravili gub in naenkrat ozdraveli, lahko pa pomladite celotno telo, okrepite svoj imunski sistem, pridobite energijo in se borite proti prostim radikalom ter s tem zmanjšate možnost za marsikatero obolenje, ki je posledica preveč prostih radikalov.

Deli prispevek z drugimi.

Objavi komentar